top of page
Boekpromotie

Een boek promoten in de klas kan op diverse manieren. Je kunt een thematafel of boekentafel maken waarop je nieuwe boeken introduceert. Een tip hierbij is dat je boeken kiest die goed aansluiten bij jouw eigen klas. Recente boeken passen meestal goed bij de belevingswereld van kinderen. Verder is het belangrijk om een zo'n divers mogelijk aanbod te hebben als het gaat om type boeken. Kies voor zowel non-fictie als fictie, waarbij je ook onderscheid maakt tussen prentenboeken (ook in de bovenbouw!), boeken om zelf te lezen en poëzie. 

Daarnaast kun je boeken promoten door een boekpresentatie te houden. Dat is vaak de meest effectieve vorm. Een tip hierbij is dat je een boek kiest dat jij zelf erg goed vindt of kies een boek uit waarvan jij denkt dat een (of meer) van de kinderen in je klas er in geïnteresseerd is. Hoe enthousiaster jij dit doet en echt weet te vertellen wat jij goed vindt van het boek, hoe meer kinderen je kunt motiveren.

Boeken presenteren kan ook door boeken tentoon te stellen in de klas, door een boekenmuur te maken, boeken frontaal te plaatsen of door bijvoorbeeld een Bookflix op te hangen.

Een stappenplan om te werken aan boekpromotie vind je hier. Daarnaast vind je informatie over de Bookflix hier.

bottom of page