top of page

Het meisje dat een panter kwijt was van Nizrana Farook


Selvi houdt er van om door de bergen van Derendib te struinen, te klimmen en klauteren, maar ze houdt het meest van de momenten samen met de wilde panter Lokka. Ze hebben een bijzondere band opgebouwd. Zowel de setting als de band is erg mooi beeldend uitgewerkt. Het lijkt bijna alsof je er als lezer zelf ook rondloopt. Lokka is de mooiste panter die men ooit heeft gezien, ze heeft een gouden glans en is daardoor erg geliefd bij jagers, terwijl de jacht op panters verboden is. Jansz en zijn mannen zetten alles op alles om de gouden panter te vangen. Kan Selvi Lokka redden uit handen van de jagers?


Als Selvi voor het eerst naar school mag, verandert er veel. Van er eerst niet bij horen tot het opbouwen van hechte vriendschappen. De band met de jongen Amir is er daar een van, die wordt sterker naarmate het verhaal vordert.


Door het spannende begin van het verhaal zit je er meteen in. De pakkende schrijfstijl in combinatie met de vele spannende gebeurtenissen in het hele boek, zorgen ervoor dat je blijft lezen.


Extra mooi is de symboliek van de gevangenschap van de panter Lokka en de opsluiting van Selvi bij haar oom. Allebei gevangen en allebei hebben ze elkaar nodig om verder te gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page