top of page

Kun jij een geheim bewaren van Melissa Castrillón


In een dromerig geïllustreerd, haast magisch en sprookjesachtige sfeer word je meezogen in de wereld van Winnie met magische beesten.


Winnies dromen worden bevolkt door draken en meer specifiek door de draak die op het reusachtige wandkleed bij haar thuis hangt. Op een dag komt er noodweer aan en wordt Winnie meegevoerd door de wind, waarbij 'ze suisde over de heuvels'. Die wind is heel mooi weergegeven. Die sliert wind is namelijk als een glijbaan afgebeeld, waarna ze landt op de rug van een echte draak. Als ze landen, ontmoet ze de vrienden van de draak: de griffioen, de boomman en de gevleugelde leeuw. De rest van die dag doet ze allemaal dingen die vrienden zouden doen, maar dan hoort ze haar vader roepen en wil ze weg, maar mag ze wel weg? Want...kan ze wel zo'n groot geheim, het bestaan van deze wezens, bewaren?

Door de perfecte kleurencombinatie van mintgroen, geel, roze, bruin en blauw, spreekt dit verhaal direct tot de verbeelding. Vooral doordat er ook ontzettend veel te zien. Ook mooi is de diversiteit en inclusie die in dit boek verwerkt is in de illustraties.


Een verhaal over elkaar vertrouwen en geheimen bewaren. Dat levert veel gespreksstof op, want kunnen kinderen ook een geheim bewaren? Is dat niet heel moeilijk? Hoe doe je dat?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page