top of page

Maria Montessori van Maria Isabel Sánchez Vegara


'Want de kinderen van vandaag zijn de toekomst van morgen.'


Dit boek over Maria Montessori is een nieuw boek in de serie 'Little people, BIG DREAMS' oftewel 'Van klein tot groots'. Er zijn inmiddels al veel meer boeken in deze serie, waaronder het boek over Jane Goodall, Koning Charles, Anne Frank en Pablo Picasso. Je leest er de levensverhalen van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie.


In eenvoudige zinnen wordt in kleine stukjes het leven van Maria Montessori beschreven, voorzien van prachtig, sprekende illustraties.


Elke keer als je de bladzijde omslaat, leer je Maria Montessori steeds iets beter kennen. Het boek start met de kleine Maria en eindigt met het feit dat Maria een inspiratie voor kinderen werd om nieuwsgierige en verantwoordelijke mensen te worden. Dat die weg daarnaartoe niet zo makkelijk was, wordt goed in beeld gebracht. Heel belangrijk dat jonge kinderen weten dat het als vrouw vroeger niet zo makkelijk was, maar als je doorzet, kun je dus echt veel bereiken. Daarnaast is goed duidelijk gemaakt wat zij betekend heeft voor kinderen en het onderwijs.

De weinige tekst en de sprekende illustraties maken dit een ideaal voorleesboek. Extra leuk om voor te lezen op montessorischolen natuurlijk!


Achterin het boek vind je nog meer achtergrondinformatie zoals de geboortedatum, de dag waarop ze gestorven is, en haar baanbrekende ideeën. Handig om te lezen voor je het boek voorleest, zodat je eventuele vragen die het verhaal op kan roepen, kunt beantwoorden.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page