top of page

Prinses Kevin van Michaël Escoffier


'Je mag zijn wie je bent'. Dat is de boodschap die je uit dit boek kunt halen.


Kevin verkleedt zich graag als prinses. Dat vindt hij erg leuk om te doen. Maar waarom anderen daar dan moeten lachen? Als er een feest is op school wil hij als prinses verkleed, in jurk, met make-up en met hakken aan. Dat vinden anderen gek. De als ridder verklede jongens uit zijn klas geven hem geeneens een hand. Maar prinses zijn, is ook wel een beetje pijnlijk, want het op hakken lopen doet best zeer en wat te doen met de make-up die uitloopt? Hij is maar wat blij als Julia, verkleed als draak, hem op sleeptouw neemt.


Heel goed dat er boeken zijn waarin thema's als anders zijn en jezelf zijn onder een vegrootglas worden gelegd zonder dat het te veel één kant van het verhaal op gaat. Waarom is het raar wanneer een jongen zich verkleedt als een meisje, misschien nog wel gekker dan wanneer een meisje zich verkleedt als jongen?


De illustraties van Roland Garriguezijn zeer sprekend en passend en geven Kevin een echt eigen gezicht. De emoties zijn goed zichtbaar getekend en als je goed kijkt, hebben de illustraties ook wel wat humor.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page