top of page
De Bookflix in de klas!

Een vorm van boekpromotie

Ja, het heeft iets weg van Netflix, maar dan voor boeken!

En nee, mocht je het niet kennen, ik heb het zeker niet zelf bedacht. Ik kwam het al wat jaren geleden tegen op onder andere de site van de bibliotheek van Rotterdam en zag geregeld voorbeelden uit andere landen.

De Bookflix zie je steeds meer verschijnen in zowel een fysieke variant als een digitale variant. De fysieke variant is een bord dat je neer kunt zetten of op kunt hangen in de klas óf op school, bijvoorbeeld in de bieb. De digitale variant, is een format in PowerPoint dat je op je digibord kunt laten zien

Door een Bookflix kun je de leesomgeving aantrekkelijker maken, aangezien boeken zichtbaar zijn en bespreekbaar gemaakt worden in de klas .Een Bookflix kan goed helpen bij het kiezen van een nieuw leesboek of voorleesboek, maar zet ook aan tot het lezen van een boek. Doordat de boeken met de voorkant goed zichtbaar zijn en er een bepaalde opbouw in de Bookflix zit, is het overzichtelijk en kan de Bookflix aangepast worden voor elke doelgroep en kan er ingespeeld worden op interesses.

Zoals bekend uit veel onderzoeken (zoek maar eens op lezeninhetpo.nl), werkt boekpromotie (net als voorlezen en veel andere activiteiten en middelen) om kinderen aan het lezen te krijgen en juist dat is, weten we, momenteel lastig....

Het fijne van de Bookflix is dat je de Bookflix in kan richten zoals je wilt. Je kunt veel
verschillende soort categorieën bedenken en afwisselen: trending, genres, kinderboekenweek, poëzie, avontuurlijke boeken, nieuwe aanwinsten, etc. Ook zeker geschikt om samen met je klas categorieën te bedenken!

TIP: zorg ervoor dat boeken die op de Bookflix staan, in de klas of in de bieb op school staan.

Ik vond (en anderen met mij) dat wij onze studenten op deze manier konden inspireren. De Bookflix op de foto hebben we met de leescommissie van Pabo Saxion Deventer gemaakt. Alle eer gaat naar de studenten die dit in elkaar hebben gezet.

Bookflix
bottom of page