top of page
Media

Op deze pagina vind je doorverwijzingen naar downloads, interviews, websites en handige bronnen over leesbevordering. 

Downloads

Twee leesbevorderingsbundels met allerlei activiteiten die ik gemaakt heb met een collega van Saxion.

Artikel 'Burgerschapsonderwijs bekeken vanuit kinderboeken'

Samen met een collega van Saxion heb ik een artikel geschreven voor PrimaOnderwijs.nl. Aan de hand van drie kinderboeken hebben wij enkele visies van burgerschapsonderwijs uiteengezet.

Interview Philippinne van der Goes

Samen met een student van Saxion hadden wij de eer om met een van de auteurs van het boek 'Maar hoe dan? Je lichaam is van jou- over wensen en grenzen' in gesprek te gaan.

Bezoek aan Mark Janssen

Het zal je niet verbazen, dat ik weg ben van de illustraties van Mark Janssen. In februari 2022 had ik de eer om met mijn dochter bij hem op bezoek te gaan.

Interview Lotte Stegeman

Na het lezen van 'Ik voel ik voel wat jij niet ziet', was ik verkocht. Ik had een nieuw lievelingsboek. Heel leuk vond ik het dan ook dat ik contact kwam met Lotte Stegeman en bij haar langs mocht komen voor een gesprek over haar boek.

Interview Michelle Leuveld

Samen met een student van Saxion mochten we bij oud-student en tegenwoordig kinderboekenillustrator Michelle Leuveld langs om in gesprek te gaan met haar over haar werk.

Literatuur

Mijn kennis over kinderboeken en leesbevordering komt ergens vandaan en ik laat me graag steeds opnieuw inspireren door verschillende bronnen.

bottom of page