top of page

Het onzichtbare eiland van Michelle Harrison

Heerlijk mysterieus

Een mysterieus meisje, een ontsnapping uit de gevangenis, een ontvoering, mist, mysterieuze, magische voorwerpen, piraten, dwaallichten, een heksensteen, een eiland en magie. Allemaal perfecte ingrediënten voor een meeslepend spannend avontuur. Als je deel één (De vloek van de kraaientoren) al kent, dan ken je de drie zussen Weddersinne die een hoofdrol spelen in dit boek misschien al. Charlie is de jongste en stoerste zus. Betty is de dapperste, ondernemende middelste zus vanuit wie dit boek geschreven is. Flis is de oudste, de meest wijze zus. Net als in deel 1 is de band tussen deze zussen het meest mooie aan dit boek. Als het mysterieuze meisje Lena opduikt in de tuin van de zussen Weddersinne, blijkt ze gezocht te worden door cipiers. De zussen verstoppen haar. Maar dan wordt Charlie bij een zoektocht door de cipiers in huis meegenomen; ze denken dat Charlie het meisje is dat ze moeten oppakken. Maar al snel blijkt dat de mannen die Charlie ontvoerden zich voordeden als cipiers. Flis en Betty zetten alles op alles om Charlie op te sporen en nemen het vreemde meisje Lena mee. De avontuurlijke zoektocht leidt hen naar de schat uit het verhaal over Barry Zwendels, een beruchte smokkelaar en naar een onzichtbaar eiland. Zullen de zussen Charlie vinden?


Door de spannende momenten, de mysterieuze, soms griezelige gebeurtenissen en de verrassende wendingen wil je steeds blijven lezen. Daarnaast is de taal prachtig gekozen (en dus sterk vertaald) en bevat het boek een tikkeltje humor, waardoor je als lezer geboeid blijft.


Leuke extraatjes zijn de kraaienfeitjes, oma Weddersinnes bijgeloven en het kraaien tellen achterin het boek. Er is nog een derde deel in deze driedelige serie en als die net zo spannend en mysterieus is als de eerste twee delen belooft dat nog wat.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page