top of page

Alle liefde van de hele wereld van Mac Barnett


Als je je afvraagt hoe je een begrip als 'liefde' uit kunt leggen aan jonge kinderen, is dit boek een aanrader. Zo'n abstract en moeilijk te vatten iets, wordt eenvoudig maar sterk uitgelegd in beeldende sprekende taal voorzien van liefdevolle, sfeervolle illustraties van Carson Ellis.


Liefde is voor iedereen anders en betekent niet voor iedereen hetzelfde. Dat maakt dit prentenboek krachtig duidelijk, door woord en beeld.


Een oma stuurt een jongetje de wijde wereld in als hij aan haar vraagt wat liefde is, want op die vraag heeft zij geen antwoord. Als hij de wijde wereld intrekt, zal hij misschien een antwoord vinden. Hij vraagt vervolgens aan verschillende mensen, dieren en dingen wat liefde is en krijgt antwoorden waar hij niet veel mee kan. Als een visser bijvoorbeeld zegt dat liefde een vis is, kan hij zich daar niks bij voorstellen, maar volgens de visser begrijpt de jongen het niet. Zo gaat het steeds bij iedereen die het jongetje tegenkomt. Hij besluit na al die ontmoetingen terug naar huis te gaan om daar te ontdekken wat liefde nu daadwerkelijk is.

Prachtig poëtisch vertaald met een vleugje humor en een veel diepere laag die je na één keer lezen niet direct eruit haalt. Als je kinderen wilt leren wat een metafoor is, zou dit boek in hogere klassen erg goed gebruikt kunnen worden. Het is een boek vol figuurlijke en prachtige taal.


De illustraties zijn dromerig en ontzettend sfeervol; vol liefde. Erg passend bij de stijl van het boek.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page