top of page

Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen van Maranke Rinck en Martijn van der Linden

Wie Bob Popcorn kent, weet dat je met dit prentenboek een goed, lief en grappig verhaal in handen hebt. Een explosief verhaal met explosief mooie fullcolour illustraties. Een verhaal over Bob, helemaal in kleur, is erg fijn en maakt dit een mooi nieuw verhaal over Bob. Nu is dit verhaal niet alleen mooi, maar het bevat ook nog eens een prachtige boodschap.


Het verhaal laat zien dat iedereen wel eens boos is, waarbij woorden als nijdig en heel kwaad benadrukken dat er meerdere betekenissen zijn van boosheid. Maar...niemand kan zo woedend zijn als Bob Popcorn: deze maïskorrel ontploft en wordt popcorn! Bob vertelt de lezer dan meer over zichzelf waarbij afgewisseld wordt tussen verhalende tekst (Bob vertelt) en tekstwolkjes (gedachten of gesprek). Vervolgens leert Bob de luisteraar of lezer manieren die hij leert het ontploffen te stoppen en manieren om dus te ontspannen. Welke manieren dat zijn? Dat moet je gewoon zelf ontdekken!

Ideaal boek om jonge kinderen én zeker ook oudere kinderen te leren dat boos zijn mag, dat je meerdere manieren kunt (leren) ontspannen; om dus met je boosheid om te gaan én dat praten over wat je dwarszit helpt. Fijn dat de auteurs dat laten zien in eenvoudige, maar rijke taal waarbij de speels en gevarieerde illustraties de tekst aanvullen en nog sterker maken. Afwisselend grote illustraties en kleine illustraties waarin Bob de hoofdrol speelt, al dan niet voorzien van tekstwolkjes.


Deze voorleesaanrader is ook goed zelf te lezen door oudere kinderen die Bob in hun hart hebben gesloten. Voorlezen is echt een feest doordat het van zichzelf al een interactief boek is.Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page