top of page

Bureau Speurneus en de boekenmaffia van Jozua Douglas


Een spannend, mysterieus en humoristisch verhaal waarin alles net altijd anders is dan je denkt.


Misschien heb je De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas al gelezen; dan herken je Lev en zijn vader. Zij komen ook in dit boek voor. Dit is het eerste deel in de nieuwe serie over Lev de Bruin en zijn vader.


Het boek start met een krantenartikel ‘Moord in de bibliotheek’. Vervolgens worden de mensen in dit boek voorgesteld: meneer De Bruin, Lev, mevrouw De Bruin, Yara en Hugo. Dat begint al geestig, want bij mevrouw De Bruin (de moeder van Lev) staat ‘ze is zo saai dat ze in dit boek verder niet voorkomt'. Duidelijk dus: mevrouw De Bruin is buiten beeld. Meneer De Bruin besluit om een detectivebureau te beginnen met zijn zoon: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. Sublieme, Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk. Lev vindt het maar raar, dat hij gewoon detective moet worden, omdat zijn vader dat zo nodig wil. Zijn gekke en minder slimme vader is ervan overtuigd dat zij de moord in de bibliotheek samen wel even kunnen oplossen. Lev krijgt nog wel even eerst uitgebreid detectiveles! Als meneer De Bruin na een vreemde gebeurtenis ineens zelf hoofdverdachte is, gaat Lev met zijn vrienden, de vloggende Hugo, dierenliefhebster Yara en Yara’s slimme moeder op avontuur; op jacht naar de echte moordenaar van Bert Beschuit. Ze beleven spannende, gekke avonturen met een grappig randje, maar ook met constante dreiging. Zal het ze lukken de echte moordenaar te vinden? Is alles echt anders dan je denkt?


Dit boek leest als een trein, bevat ontzettend veel humor (maar zeker niet té veel), woordspelingen en is lekker vlot geschreven. Heel vindingrijk met de namen. Zo stelt Sjaak zich als Jacques voor en worden er boeken genoemd van Adriaan van Distelaere, Agatha Kriskas en van Geert Makreel. Dus zeker ook een geschikt boek voor de oudere lezers (voorlezende juf/meester/mama/papa/opa/oma dus!). Er staan veel, vooral grappige, illustraties in die goed passen bij het verhaal.


Een meesterlijk boek met onverwachte en vooral grappige wendingen! Geschikt voor de middenbouw en bovenbouw!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page