top of page

Bureau Speurneus en de junglebende van Jozua Douglas


Lev en zijn vader, meneer de Bruin, hebben samen detectivebureau Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. Meneer de Bruin is ervan overtuigd dat ze het beste detectivebureau ter wereld hebben, maar eigenlijk zijn tot nu toe alle mysteries opgelost met dank aan vrienden van Lev: Hugo (die alles filmt), slimme Yara en haar moeder Daiza, samen met Lev ook wel Bureau D.A.I.Z.A. genaamd. Als meneer de Bruin met Lev mee mag naar Costa Banana om een vermiste broer van Arie, Cor de Haan, te vinden, vertelt Lev dit aan zijn vrienden, die moeten mee! En dat lukt, samen met meneer de Bruin, ene meneer Hagel en een helderziende mevrouw Vogedans gaan ze naar Costa Banana. Lev vertrouwt Arie niet en al snel hebben hij en zijn vrienden door dat er meer speelt. Ze besluiten alles uit te pluizen, maar dat is niet helemaal zonder risico... Zal het hen lukken Cor te vinden? En welke snode plannen heeft Arie toch?


Dit boek is een vervolg op Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de boekenmaffia (maar wel een geheel nieuw avontuur), waarin diverse personages uit andere boeken voorkomen. Knap hoe Jozua Douglas overlap in zijn boeken heeft qua locaties, personages en gebeurtenissen.


Dit spannende boek leest, net als andere boeken van Jozua Douglas, als een trein, bevat veel humor, originele woordspelingen en bevat veel avonturen. Ook in dit boek zijn de namen weer heel vindingrijk. Bijvoorbeeld Arie Bombarie en Cor Poppensnor. De manier waarop Arie praat is erg goed uitgewerkt. Je hebt echt helemaal een beeld in je hoofd van zijn manier van praten. Er staan veel, vooral grappige, illustraties in die goed passen bij het verhaal.


Een avontuurlijk boek geschikt voor de middenbouw en bovenbouw en ideaal om kinderen aan het lezen te krijgen of om lezen leuk te gaan vinden.

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page