top of page

Cadeautje van Miriam Bos


Na het succesvolle 'Help! Een verrassing!' is er nu een nieuw vrolijk boek over Suusje de Eekhoorn en August de Vos van Miriam Bos. In 'Cadeautje' staat Suus centraal, want Suus is jarig.


Op een prachtige manier wordt een heel herkenbaar verhaal voor jonge kinderen geschetst, want wie is er nou niet supernieuwsgierig wat je voor je verjaardag gaat krijgen? Suus besluit stiekem te spieken naar het cadeau dat August voor haar heeft, want wachten kan ze niet. Ze pakt het en gaat er heel stiekem mee vandoor. Ze doet er echt van alles mee: eraan ruiken, eraanq likken, ermee dansen erop zitten en nog wel meer, maar het open maken doet ze niet. Tot overmaat van ramp, raakt ze het cadeautje kwijt nadat ze ermee gooide. Ze kan het nergens vinden. Daar voelt ze zich heel rot over. Zal ze het cadeautje terug kunnen vinden? Hoe zal August reageren? Het einde is verrassend leuk.


Prachtig hoe in de vrolijke en kleurrijke illustraties zichtbaar is hoe gespannen en nieuwsgierig Suus wel niet is. In veelal bruin, oranje en groen wordt er een mooie sfeervolle setting neergezet met veel grappige en leuke details die goed passen bij het verhaal. Want stuiteren, dat doet Suus wel van de spanning en die spanning stuitert van de bladzijden af.

De schrijfstijl is pakkend doordat het vlot geschreven is. Er zit veel vaart in en daarnaast staat de tekst soms ook lekker springerig in beeld. Dat laat het spannende gevoel dat past bij jarig zijn extra naar voren komen.


Aan te raden om voor te lezen aan kleuters wanneer je maar wilt, maar vooral een succes rondom verjaardagen of feestdagen waar cadeautjes bij horen. Zijn kinderen ook ongeduldig gespannen als ze jarig zijn? Hoe komt dat? Willen ze ook weten wat er in een pakje zit? Ook leuk om tijdens het voorlezen zelf een pakje mee te nemen om de kinderen te laten ervaren wat Suus ervaart.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page