top of page

Chillen in een hangmat van diverse auteurs

In 'Chillen in de een hangmat' lees je twaalf heel diverse verhalen van twaalf verschillende auteurs. De verhalen zijn divers wat betreft thematiek en gebeurtenissen, maar ze hebben allemaal wel iets spannends, iets avontuurlijks en iets grappigs. Ideale voorleesverhalen door de sterke opbouw van elk verhaal en het spannende en grappige element.


Het boek start met het aantrekkelijke verhaal 'De geheime boomhut' van Paul van Loon, waarin de boomhut van een broer en zus overhoop is gehaald. Ze gaan op onderzoek uit en de zoektocht naar de dader is verrassend uitgewerkt. Het volgende verhaal 'Glijden op eigen risico' van Ilona de Lange bevat een grappig verhaal over twee kinderen die in dezelfde flat wonen en een wel heel bizar avontuur beleven; ze maken een waterglijbaan in het trappenhuis. Doordat het verhaal een aparte wending krijgt, wordt al snel duidelijk dat je dit vooral niet thuis moet proberen. 'Chillen in een hangmat' van Simone Arts is het volgende haast magische verhaal over een broer en een zus die wegvluchten uit huis en wel een heel bijzondere ontmoeting hebben. Gruwelen kan in het spannende 'Het verlaten thuis' van Maren Stoffels waarin twee vrienden een nachtje verblijven in een verlaten huis, alleen is het spannende in dit huis misschien wel minder spannend dan je in eerste instantie zou denken. 'Zombies knallen' van Peter Nilsson gaat over het redden van een vos, waarbij het contact tussen de hoofdpersonen op een mooie manier wordt uitgewerkt. In 'De dertiende in Dapperland' van Myron van der Velden voel je al snel dat het allemaal niet gekker kan wanneer drie vrienden op vrijdag de dertiende enorme pech hebben in een pretpark. Marcel Groenewegen heeft met 'De gehoemtoel' een grappig verhaal uitgewerkt waarbij ouders veranderen in kinderen. 'Het monster op de kermis van Michael Reefs is weer wat spannender, want een monster schijnt 's nachts de kermis onveilig te maken. Dat willen twee vrienden wel eens met hun eigen ogen zien, maar als ze achter de ware identiteit van het monster komen, sta je versteld. In 'Voetballen' laat Angelique van Dam op een originele wijze zien dat meisjes heel goed kunnen voetballen. Het laatste verhaal 'De TikTok-prank' van Annet Jacobs is een grappig verrassend verhaal over, de titel zegt het al, pranks uithalen en die zijn leuker dan je denkt.


De verhalen zijn sterk opgebouwd en hebben nagenoeg allemaal dezelfde opbouw. Na een korte kennismaking met de situatie en de hoofdpersonen, gebeurt er iets spannends of iets bijzonders om vervolgens op een verrassende manier het verhaal af te sluiten. Niet alleen het avontuurlijke zit in elk verhaal, ook merk je dat de verhalen goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Zo wordt er regelmatig verwezen naar gamen, TikTok of YouTube. Daarnaast is het thema diversiteit goed uitgewerkt: verschillende leefomgevingen, beperkingen, twee moeders en meer.


Bij elk verhaal staan grappige, vooral wat kleinere illustraties van Micky Dirkzwager, die goed passen bij het verrassende en de grappige toon in de verhalen. Ze maken de verhalen soms even wat minder spannend, maar juist wat laagdrempeliger.


Goed zelf te lezen vanaf een jaar of 9 en voor te lezen vanaf een jaar of 8.

Schrijver: Paul van Loon, Ilona de Lange, Simone Arts, Maren Stoeffels, Peter Nilsson, Myron der Velden, Marcel Groenewegen, Michael Reefs, Angelique van Dam en Annet Jacobs

Illustrator: Micky Dirkzwager

Jaar: 2024

Genre: fictie/ verhalen

Leeftijd: 9+

Uitgeverij:

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page