top of page

Coco, kijk uit! van Loes Riphagen


Coco's tweede grote avontuur! 'Coco kan het!' was het eerste verhaal van vogeltje Coco waarin Coco leert vliegen. In dit tweede verhaal gaat het over Coco die op zoek gaat naar bloemen voor haar moeder. Maar Coco moet volgens de vriendjes in het bos die ze onderweg tegenkomt, goed uitkijken voor de vos, de slang en de wilde dieren. Natuurlijk komt Coco ook Kikker Kees tegen! Die zou je kunnen kennen uit het boek 'Kom mee Kees'.


Het verhaal is aan het eind helemaal rond. Net als bij 'Coco kan het!' en 'Kom mee Kees'. Heel sterk uitgewerkt. Het lijkt een vrij eenvoudig verhaal door de weinige tekst, het herkenbare verhaal en de vrolijke illustraties. Wat dit boek dan juist zo krachtig maakt is het samenspel van illustraties en de doorkijkjes. Die versterken het verhaal waardoor kinderen in het verhaal gezogen zullen worden. Ook erg goed aan dit boek is dat het verhaal aan het eind weer helemaal rond is. Net als bij 'Coco kan het!' en 'Kom mee Kees'. Heel sterk uitgewerkt.

Het boek is fantastisch mooi en een beetje spannend opgebouwd. De opbouw is niet alleen sterk uitgewerkt in het verhaal, maar dus vooral ook door de vormgeving, zoals het samenspel dat eerder is benoemd. De uitvoering is erg uniek en zal kinderen weten te boeien.


De kleuren, de gedetailleerde tekeningen en de interactieve vorm maken dit een pareltje. Een boek dat uitnodigt tot gesprekken over dat mooie dingen echt niet altijd ver te zoeken zijn, maar juist wel dichtbij zijn!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page