top of page

De Britannica Listopedia van Andrew Pettie


Een boek met lijstjes. En niet zomaar een paar lijstjes, nee...300 lijstjes! In alle soorten en maten en over de gekste, grappigste, leukste en meest bijzondere onderwerpen. Maar liefst 462 pagina's dik! Een must-have in je bovenbouwklas; een mooi vormgegeven en ontzettend leerzaam boek.


Er zijn acht hoofdstukken: de ruimte, de natuur, dino's en meer, dieren, het lichaam, menselijk, uitvindingen en bijzondere mensen. Je leert meer over de wereld en alles om ons heen in korte of iets langere lijstjes.


Het boek start met 'een lijst om te beginnen': vijf redenen waarom dit een leuk boek is. En die vijf dingen maken het ook echt een waardevol boek: je leest over wonderlijke dingen, je zult regelmatig gieren van het lachen, alle feiten zijn gecontroleerd door onderzoekers van Britannica, je kunt het boek lezen zoals je wilt en je kunt kennis van je familie en vrienden testen.

Sommige lijstjes staan vol met cijfers, andere lijstjes hebben een top-zoveel en in weer andere lijstjes vind je kort uitleg bij diverse begrippen. Verder vind je in het boek stappenplannen (bv. je eigen wereld maken) en illustraties waar je quizjes van zou kunnen maken (bv. pastasoorten herkennen).


Heel fijn dat er zelfs nog in de voetnoten extra informatie staat of dat er verwezen wordt naar andere pagina's met meer informatie. Achterin het boek vind je een handige alfabetische lijst van nuttige woorden (die te maken hebben met het boek) en een uitgebreide lijst van woorden die in dit boek genoemd worden. Uiteraard volgt in een boek als dit een uitgebreide bronvermelding. Handig voor wie meer wil weten over een bepaald onderwerp.


Erg fijn aan het boek is de goede afwisseling tussen tekst, foto's en tekeningen. Sommige illustraties vullen de tekst in het lijstje aan of lichten het lijstje toe, andere illustraties zijn fijn puur voor de beeldvorming.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page