top of page

De grote droomroof van Greg James & Chris Smith


Een hilarisch, spannend boek vol fantasie en moed inclusief pratende kat, levende nachtmerries en nog meer bizarre dromen.


Maya's vader, een briljante 'dromenprofessor' ligt in het ziekenhuis na een ongeluk. Er is alleen een groot probleem; hij is niet wakker te krijgen. Heel mysterieus. Als Maya op een dag op bezoek gaat bij haar vader, ontmoet ze zijn baas, Ludovica de Luuks. Ze vindt het een vreemde vrouw en vertrouwt haar niet. Als Maya daarna een paar keer droom krijgt waarin Teddy, een jongen met oranje haar, verschijnt die haar wil ontmoeten als ze wakker is, raakt ze getriggerd, want wat wil die jongen? Waarom weet hij zo veel over haar en haar vader? Ze ontmoet Teddy en zijn zus Bea dan inderdaad in levende lijve. Teddy en Bea zijn kinderen van Julia Flanderijn, die samenwerkt met de vader van Maya. Ze ontdekken snode plannen van Ludovica de Luuks en bedenken met z'n drieën een plan om haar vader wakker te maken en de slechte plannen van Ludovica de Luuks tegen te houden. Zal het hen lukken?


Een boek dat gaat over dromen én je dromen beïnvloeden, is origineel. Het einde is leuk bedacht, maar niet echt verrassend. Daarnaast leek het eerste probleem halverwege in dit verhaal al bijna opgelost, waardoor je je kunt afvragen waarom er nog zo veel bladzijden volgen. Uiteindelijk is het geheel gewoon erg geestig. Wat vooral erg leuk is aan dit boek, zijn fragmenten waar de schrijvers de lezer toespreken. Ze halen de lezer even uit het verhaal en spreken de lezer persoonlijk aan. Dat maakt het nét even een grappiger en aantrekkelijker boek.


Sommige tekst staat groot en dikgedrukt om het kracht bij te zetten. In sommige boeken kun je je afvragen wat het nut daarvan is, maar in dit boek is dat juist erg effectief gedaan.


Leesplezier kweken bij kinderen gaat zeker lukken met dit boek.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page