top of page

De grote kleine walvis van Benji Davis


'Ik denk dat onze walvissen familie van elkaar zijn oma, net als wij'.


Misschien ken je het eerdere boek 'De kleine walvis' . Een prentenboek dat in 2017 'Prentenboek van het jaar' is geworden. Daarna zijn er nog een paar verhalen over Boy, de hoofdpersoon in deze verhalen, verschenen. Nu is er een nieuw verhaal over de jongen Boy. Dit keer gaat het ook over een walvis, maar nu over de walvis uit het verhaal dat de oma van Boy aan hem vertelt.


Oma komt langs bij Boy, zijn vader en hun zes katten. En die katten zou je ook al kunnen vinden in de andere boeken. Ze zijn ook in dit boek weer goed verstopt. Oma gaat Boy een verhaal vertellen omdat Boy vanwege de storm niet kan slapen. Oma vertelt het verhaal van een meisje dat op een dag een walvis leert kennen waarmee ze beste vrienden wordt. Die vriendschap is mooi weergegeven in de illustraties. Als tijdens een zomer de walvis niet komt en er een woeste storm is, moeten ze weg uit hun huis. Ze worden gered door een boot, maar ze hebben geen spullen meer. Ze moesten een nieuw eiland vinden om daar te gaan wonen. Als ze op hun nieuwe eiland zijn, spoelen er steeds vaker meer en meer bekende spullen aan van het meisje, zelfs haar eigen houten fluit. Met alles wat aanspoelt maken ze een nieuw huis. Maar het verhaal is nog niet af....

In eenvoudige, relatief korte zinnen, maar ook af en toe prachtige wat meer beeldende zinnen, zoals 'ze kende die plek net zo goed als een walvis de zeepokken kent op zijn rug' wordt een mooi krachtig verhaal verteld. De mooie, kleurrijke en unieke illustraties maken het verhaal af. De sfeer in het verhaal is voelbaar in de illustraties.


Een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, vriendschap, familie en een thuis vinden en je thuis voelen. Meest geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page