top of page

De jongen die met een walvis zwom van Nizrana Farook

Een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen en doorzettingsvermogen.

Het boek start direct al spannend. De jongen Zheng ontsnapt in een storm van het schip waar hij al jaren samen met de kapitein en wat bemanningsleden de zee mee rondvaart. Hij heeft een schatkaart, die kan leiden naar een kostbaar bezit, afgepakt van bemanningsleden Marco en Kok, omdat hij weet dat ze er geen goede bedoelingen mee hebben. Door de storm strandt Zheng op een eiland. Hij wordt gevonden door Razi. Zheng neemt Razi in vertrouwen en vertelt spannende verhalen én dat hij wordt gezocht door deze twee schurken. Razi neemt zijn tweelingzus, Shifa in vertrouwen. Zal Zheng de waarheid vertellen? Uiteindelijk proberen ze met z'n drietjes de schatkaart te lezen. Ze maken plannen om de zee op te gaan, maar dat gaat niet zo makkeljk; er zijn veel, ook gevaarlijke, factoren die hen tegenwerken (niet alleen de schurken!). Als Riza en Shifa uiteindelijk zonder Zheng op jacht moeten naar de schat, de dolk van Serendib (en laat dat nou net het eiland zijn waar Zheng aan is gespoeld!) ontmoeten ze 'het grootste zeemonster ter wereld', een walvis die Razi Maalu noemt.Zal de walvis hen redden of juist tegenwerken in hun zoektocht? Zal het Razi en Shifa de schat te vinden? Zullen ze Zheng ooit terugzien?


Een spannend avontuur dat je niet meer weg wilt leggen. Dit komt vooral door de prachtige taal en de korte hoofdstukken. Doordat de hoofdstukken kort zijn, blijft er vaart in het verhaal en is het overzichtelijk voor de lezer.


Wel jammer dat de walvis zelf niet een hele grote (maar wel belangrijke) rol speelt in het boek, de titel doet toch anders vermoeden, maar eigenlijk maakt dat voor dit razendspannende verhaal met veel niet-voorspelbare gebeurtenissen niet uit.


Leuke toevoeging zijn de plattegrond voorin en de kleine illustraties aan het begin van elk hoofdstuk.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page