top of page

De Kerstmisaurus van Tom Fletcher


De Kerstmisaurus bestond al als zelfleesboek, maar is daarna ook in een iets andere versie in een prentenboekeditie verschenen. Wat voor alle boeken geldt over de Kerstmisaurus: het zijn magisch mooie boeken!


Het verhaal gaat over een speciale dino die bij de Kerstman woont: de Kerstmisaurus. De Kerstmisaurus wil graag mee vliegen met de rendieren, maar de vlieglessen gaan nog niet zo goed. Elk jaar opnieuw proberen de kerstman, de kerstvrouw en de elfjes de Kerstmisaurus te laten vliegen, maar het mislukt steeds. Uiteindelijk mag ihij mee op de slee, maar in plaats van braaf te wachten op de slee, springt hij een schoorsteen in. Hij komt bij een jongetje in een rolstoel terecht die hem een magische kerst bezorgt...


De inhoud van het verhaal is hartverwarmend, grappig en ontroerend tegelijkertijd. En dat is knap. Heel mooi dat zo'n stoere, lieve dino wil leren vliegen en dat het dan steeds niet lukt. Niet alleen een lief verhaal over een dino die doorzet. Onderwerpen als familie, geloven in jezelf, vriendschap, kerst en avontuur staan ook centraal in dit boek.

De vele filmische illustraties van de Kerstmisaurus en zijn vriendjes in de winterse landschappen maken het verhaal af. De illustrator Shane Devries heeft er een mooie sfeer van gemaakt. De uitdrukkingen op het gezicht van de Kerstmisaurus spreken tot de verbeelding. Extra leuk zijn de twee pagina's die je open kunt klappen, waardoor je nog meer ziet.


Dit is echt een fijn voorleesverhaal. Het leest prettig voor door de rijm in het verhaal. Knap vertaal door Lidwien Biekmann.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page