top of page

De Moomins en de onzichtbare gast van Tove Jansson


De moomins en de onzichtbare gast is gebaseerd op het klassieke verhaal van Tove Jansson.


Dit prachtige boek is nog redelijk onbekend, maar zou veel meer aandacht mogen krijgen. De verhalen van de familie Moomin zijn schitterend en vol (soms magische) avonturen.


In dit boek staat het verhaal van de onzichtbare Ninni. Een meisje dat onzichtbaar werd nadat de tante bij wie ze opgroeide heel boos en vooral gemeen deed. Toe-Tikkie heeft Ninni meegenomen, weg bij die tante. Zij komt Ninni bij Moomintrol en zijn familie brengen: kunnen zij Ninni helpen weer zichtbaar te worden? En hoe moet dat dan? Ze proberen de gekste dingen, maar niks lijkt te werken, of komt er wordt steeds een klein beetje meer van Ninni zichtbaar?


Voorin het boek worden de personages die in dit boek voorkomen even kort uitgelegd: de aardige, nieuwsgierige Moomintrol, de zachte lieve Moominmama, Moominpapa de avonturier, de humeurige Kleine Mie, de kalme Toe-Tikkie, het mooie Snorkmeisje en de onzichtbare Ninni. Zo krijg je als lezer direct een goed beeld bij de personages. Heel diverse personages: een perfect samenspel!

De grote, lieflijke en warme illustraties maken dit een heerlijk boek. Kinderen zullen dol zijn op de schattige Moomins, maar ook in dit verhaal, net als in andere Moominverhalen, zit weer wat spannends en onwerkelijks.


Een heerlijk voorleesboek voor jonge kinderen en ook best goed zelf te lezen vanaf midden of eind groep 4, ondanks de paar moeilijke woorden. Het boek bevat korte zinnen en veel dialogen, waardoor het een levendig verhaal is.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page