top of page

De NEEhoorn en de Slangzaam van Marc-Uwe Kling


Misschien ken je de NEEhoorn nog van het boek 'de NEEhoorn'. Een erg populair boek. Veel kinderen hebben dan ook lang moeten wachten op een vervolgverhaal. Nu is dit boek er en absoluut het (voor)lezen waard!


De NEEhoorn beleeft weer allerlei nieuwe avonturen. Hij heeft ruzie met de WELLES-Prinses en het gekke is ze weten helemaal niet waarom. Natuurlijk zijn de KUS-m'n kont-hond en de WATbeer ook weer aanwezig, maar die kunnen de ruzie niet stoppen, wat ze ook proberen. De NEEhoorn heeft er schoon genoeg van en besluit te vertrekken; hij verlaat het Heerlijke Hartenwoud. Op een gegeven moment komt hij een slissende slang tegen, de Slangzaam. Ze raken in gesprek, want de Slangzaam verveelt zich. Alles wat de NEEhoorn bedenkt om te doen, vindt de Slangzaam niks. Erg grappig, want als je goed kijkt zie je dat de Slangzaam zich steeds verder om de NEEhoorn heen wikkelt; dus hij weet stiekem wel wat hij wil doen. Uiteindelijk laat de Slangzaam los en besluit de NEEhoorn weer verder te gaan. Hij draaft naar de Wonderlijke Vulkaan en wat hij daar ziet...Dat moeten zijn vrienden zien!

Een vrolijk, grappig en vooral mooi weergegeven prentenboek. Alleen de namen van de personages zijn al leuk (en goed vertaald!). In de vrolijke, fleurige en vele illustraties valt ook veel te ontdekken. De tekstwolkjes, de taalgrapjes en woordspellingen maken dit een speels boek. De uitklappagina is een ontzettend mooie verrassing. Gelukkig staat in kleine lettertjes goed aangegeven hoe en waar je de pagina's pas open mag klappen.


Heel geschikt om voor te lezen en zeker ook voor oudere, wat betere lezers om zelf (of samen!) te lezen.


Een leuk extraatje zijn de opdrachten achterin het boek: een zoekopdracht, een 'Ladderssspel' (ganzenbord, maar dan anders), allerlei vreemde dieren die er gewoon uitzien waar je verhalen bij mag bedenken en je kunt in het vriendenboekje van de NEEhoorn schrijven.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page