top of page

De NEEhoorn van Marc-Uwe Kling


Als je aan eenhoorns denkt, denk je vaak aan een lieflijk, vrolijk en sierlijk dier. De eenhoorn op de voorkant van het boek is niets van dit alles. Hij kijkt heel boos. Dat maakt kinderen meteen nieuwsgierig: 'zal dat met dat Nee in NEEhoorn te maken hebben?'


Voorin het boek zie je een mooie landkaart met alle plekken die in het boek voorkomen.


De eerst tekst die je leest is: ‘Kijk! Ook al smaken zijn keutels naar taart, van achteren ziet hij eruit als een paard.’ Een begin waar al om gelachen kan worden. Het hele verhaal is op rijm geschreven. De illustraties zijn lieflijk en sprekend. De dieren en mensen die voorkomen in het verhaal hebben gekke namen. Zo komt er een WATbeer en een KUS-m’n-KONT-hond en een WELLES-prinses voor in het verhaal. Hele aparte gekke wezens.


Leuke toevoeging aan dit verhaal zijn de laatste vier bladzijden met allemaal fantasiedieren. Hier kun je als leerkracht of als ouder of kind zelf prachtige verhalen omheen vertellen.


De NEEhoorn is een leuk kinderboek voorzien van vrolijke illustraties; een boek dat ook goed te lezen is voor een beginnende lezer. Helemaal leuk om samen te lezen. Zelfs in de bovenbouw zou dit boek voorgelezen kunnen worden. De kinderen zullen de grapjes in het boek erg waarderen!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page