top of page

Circus Maximus- De race van de keizer van Annelise Gray


We gaan even terug naar het oude Rome, de tijd van paardenraces ten tijde van keizer Tiberius en keizer Caligula (14-41 na Christus.. zo ongeveer). Dido is een twaafjarig paardenmeisje, doet alles met paarden, behalve hetgene ze echt wil, haar droom, de grootste paardenracer worden in Circus Maximus, de grootste arena waarin alleen de beste racers en beste paarden mogen strijden in de 'race to the death'. Zo'n gek idee is dat niet van haar want Dido heeft alle benodigde kennis en is heel goed met paarden. Er is alleen één probleem en dat is dat ze een meisje is. Zulke gevaarlijke en dodelijke races zijn voor meisjes verboden. Het blijkt een wrede harde wereld vol gevaar, list en bedrog. Maar dat houdt haar niet tegen. Na een verschrikkelijke gebeurtenis vlucht ze en moet ze haar geliefde paard Porcellus achterlaten. Ze zet alles op alles om ooit in Circus Maximus te mogen en kunnen strijden en haar Porcellus weer terug te vinden.


Een boek met veel mooi uitgewerkte personages, sommige gebaseerd op echte personen. De namen van alle mensen en paarden zijn in het begin lastig. Het zijn namelijk veel namen. Het overzicht voorin met de belangrijkste namen en uitleg is heel fijn!


De band die Dido heeft met veel paarden wordt heel mooi weergegeven. Vooral de band met de paarden Porcellus en Icarus. Je voelt met de paarden en Dido mee. Een prachtige uitgewerkte diepere laag in dit boek.


Een mooi boek dat past bij diverse thema's zoals het Romeinse Rijk en doorzettingsvermogen: als je een droom hebt, geef niet op, doe er alles aan om die droom te verwezenlijken.


Dit boek leg je niet zomaar aan de kant. Er zit zoveel spanning, avontuur en vaart in dat je wel door moet lezen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page