top of page

De redding van de zwevende oma van Jacques Vriens


Het derde deel in de reeks over De bende van de Korenwolf is vernieuwd en in het najaar 2023 opnieuw uitgebracht. Mocht je De bende van de Korenwolf niet kennen: de bende bestaat uit de stoere, puberende veertienjarige Pepijn, de vindingrijke elfjarige Eefje, de achtjarige 'uitvinder' Joost en de eigenwijze vijfjarige Nina. En oma niet te vergeten, die erelid is van de bende. Ze wonen in hotel De Korenwolf, waar ze allerlei avonturen beleven, groot of klein.


In dit verhaal gaat het om twee dingen: Izabel, een populaire popster, is in hun hotel ondergedoken én oma gaat weg uit het hotel. Izabel zit in de put omdat haar vriendje het uitgemaakt heeft en is toe aan rust. Daarom is ze ondergedoken in het hotel. Alleen komen daar ook kranten en tijdschriften achter. Frank en Heleen van het weekblad Achterklap laten haar niet met rust en vallen haar en de hotelbewoners lastig. Als de kinderen bij oma langsgaan, ligt oma op de grond. Ze valt de laatste tijd vaak en durft haar kamer niet meer uit. Beide problemen vragen om oplossingen en samen bedenken ze de mooiste plannen om zowel Izabel als oma te helpen.


De vlotte schrijfstijl van Jacques Vriens, het beetje humor, en de spanning in het verhaal zorgen ervoor dat dit boek van begin tot eind boeit. De band die de verschillende personages hebben is sterk en zeker niet zwaar uitgewerkt. Kinderen die ook broers en/of zussen hebben, zullen veel herkennen. Extra leuk is dat het verhaal zich afspeelt in een hotel waar ook een aantal andere mensen werken, zoals Kees de kok en meneer Goemie, die ook weer heel typerend zijn. Daarnaast helpen de geestige en mooie illustraties van Iris Boter om het verhaal goed voor je te zien. Ze maken het net even leuker. De stijl van Iris Boter herken je zo: tekeningen met de details op de goede plekken. Let maar eens op de haren en de gezichtsuitdrukkingen.


Geschikt om zelf te lezen vanaf een jaar of 8 en ook een ideaal voorleesboek.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page