top of page

De restjes van de zon van Edward van de Vendel en Jet Parent


Een heerlijk optimistisch, bijzonder en kleurrijk prentenboek waarin Veldmuis in de donkere herfsttijd op zoek gaat naar restjes van de zon. En die zoektocht eindigt verrassend.


Vos, Das, Uil, Veldmuis en Eekhoorn zijn niet blij met de grijsheid en de somberheid van de herfst. Ze missen de zon. Veldmuis besluit restjes van de zon te gaan zoeken en Eekhoorn gaat hem helpen. Het wordt een lastige zoektocht, want de zon laat zich niet vinden. Uiteindelijk lijkt de zoektocht te gaan lukken en de vondst is verrassend mooi.


Dit grote prentenboek valt direct op door de treffende illustraties van Jet Parent. Stuk voor stuk kunstwerken. Een palet aan kleuren die warmte, liefde en troost uitstralen. De combinatie van paars, groen, blauw, geel en bruin is treffend. Eigenlijk zie je, als je goed kijkt, overal wel ergens kleine subtiele lichtpuntjes. De platen vragen er om zorgvuldig bekeken te worden.


Edward van de Vendel staat bekend om zijn krachtige taalspel en dat is voelbaar in dit boek. Het verhaal loopt, is kleurrijk en leest goed voor.


Zeker niet alleen een boek vol troost, zoals je misschien zult denken. Het is juist een boek waar je blij van wordt en waardoor je het kleine meer leert te waarderen.


Goed voor te lezen vanaf een jaar of 5 en passend bij thema's als 'samen' en 'seizoenen', maar ook geschikt om door te praten over doorzetten, hoop en donkere tijden.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page