top of page

De springedinges van Kathleen Doherty


Als Beer op een nacht niet kan slapen, gaat hij de stad van de mensen in om te zien of daar iets te beleven is. Hij vindt van alles, maar het leukst is de Springe-dinges. Een heerlijk verend ding! Dat moeten z'n vrienden zien. Alleen...die slapen nog. Dus nu gaat beer proberen de Springe-dinges naar zijn vrienden te brengen. Hij vindt van alles uit wat hem steeds iets verder helpt. Zal het hem lukken de Springe-dinges bij zijn vrienden te brengen? En als het lukt, vinden ze dat ding dan net zo leuk?


Door de grappige woorden, zoals de Rijdie-rolletje, een pak-het-in, een Hijsie-oppetje, en de korte stukken tekst is dit een ideaal voorleesboek dat zorgt voor veel leesplezier. Het is geen boek op rijm, maar er wordt wel veel gespeeld met klanken, waardoor het verhaal beter blijft hangen.


De mooie illustraties zijn warm en veelal blauw, het is dan ook nacht, dus dat past goed. Er is veel te zien, wat het voorlezen nog meer tot een plezier maakt. Extra leuk zijn de schutbladen; de oplettende kinderen zullen zien dat er verschil in zit!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page