top of page

De strekstruis van Rick Snelderwaard


Een origineel prentenboek met een mooi rond verhaal, voorzien van sfeervolle, zachte illustraties.


We maken kennis met Stur, de allersnelste struisvogel op de savanne en zien meteen dat hij niet heel blij kijkt. Al snel wordt duidelijk dat hij zich verveelt en ergens anders naartoe wil. Als je dan de gezichtduitdrukking van de allergrootste struis ziet, is eigenlijk zonder tekst al wel duidelijk dat Stur echt niet ergens anders naartoe mag. Maar op de volgende bladzijde zien we het begin van een avontuur en dat avontuur zit dichterbij dan Stur verwacht; gewoon onder de grond. Hij ontmoet een kleine muis die hem weg wil hebben en daar ontdekt Stur een kiertje. Zo kronkelt hij zich een weg onder de grond en rekt daarbij zijn nek steeds verder op. Hij ontmoet verschillende dieren waar hij wel bij zou willen wonen en komt zelfs bij lava uit. Zal Stur de weg terug weer vinden? En nog belangrijker, zou deze reis hem hebben geleerd om tevreden te zijn met wie hij is en waar hij woont?


Dit prentenboek bevat een mooi en origineel avontuur dat in best veel woorden wordt verteld. De tekst is op rijm. Meestal is het ritme heel fijn, maar een enkele keer is de rijm iets te geforceerd en zit de rijm het prachtige verhaal in de weg. Toch is het een fijn boek om voor te lezen, dan komt het ritme wel tot zijn recht en de herhaling dat Stur steeds bij een nieuw vriendje wil gaan wonen, maakt het ook herkenbaar en aantrekkelijk.


De illustraties zijn van Olivia De Troyer en heerlijk expressief, waarin de ogen voornamelijk opvallen. Niet zo gek misschien, want alle ogen zijn groot en springen wel uit het boek. De voornamelijk zachte bruingele tinten zijn in het gehele boek de hoofdtinten en zorgen zo voor een sprekende sfeer.

Schrijver: Rick Snelderwaard

Illustrator: Olivia de Troyer

Jaar: 2024

Genre: prentenboek

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: Palmslag

Comments


bottom of page