top of page

De wijde wereld in van Jacques Vriens


Broer Bas en zus Bes mogen van moeder Das de wijde wereld niet in. Daar zijn ze te klein voor en er zijn buiten gevaren. Maar als ze vragen wat gevaren zijn, vertelt moeder Das het niet. Ze ontmoeten heel veel andere dieren en vragen aan elk dier: 'Ben jij een gevaar?' Maar die dieren zeggen steeds: 'Nee hoor'. Als ze Vosje ontmoeten, neemt hij ze op sleeptouw. Bij het water gaat het bijna mis, dat lijkt toch een gevaar. Ze spelen verstoppertje, vinden een groot hol, zien voor het eerst een monster op vier wielen. Bas en Bes leren heel veel over de wereld door de grotere en kleine avonturen die ze beleven.


Op elke bladzijde start een nieuw (onderdeel van het) avontuur in de wijde wereld. Als je heel goed kijkt, zie je dat Uil vaak terugkomt in het verhaal. De ene keer goed zichtbaar en de andere keer een beetje verstopt. En als je het verhaal dan uitleest, blijkt hij achteraf gewoon op de dasjes te passen. Hoe zorgzaam!

De stijl is weer eens anders dan anders, want de illustraties zijn schilderijen, gemaakt door Pallieter Hutschemakers. De dieren die een hoofdrol spelen lopen rechtop en hebben allemaal een tuinbroek aan, heel geestig, maar ook lieflijk gedaan. Daarnaast moet uiteraard iets gezegd worden over de prachtige natuur in Zuid-Limburg, die heel mooi sfeervol geschilderd is.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page