top of page

De zusjes uit het verzonken moeras van Lucy Strange


Net als de andere boeken van Lucy Strange is dit weer een boek dat je in één keer wilt (en moet) uitlezen. (Misschien geen handig boek dus voor tijdens het stillezen in de klas...) De spanning en het onheil is in elk hoofdstuk voelbaar. Het is een meeslepend, eng, warm en spannend avontuur. Soms haast thriller- of horrorrachtig. De sfeer en setting zijn prachtig uitgewerkt. Je waant je echt in vroegere tijden.


Je volgt het verhaal vanuit Willa, een van de zes dochters Fernsby. Zij is de derde dochter en de derde dochter 'kan maar weinig kwaad als 't boerenwerk naar haar toe gaat.' Aldus 'De Vloek van Zes Dochters', een volksrijmpje uit Holte-in-het-Moeras. Holte-in-het-Moeras is het plaatsje waar de familie Fernsby woont op een boerderij.


Samen met oudere zussen Grace en Freya en de jonge drieling Dolly, Didi en Darcy woont Willa hier met opoe en papper, haar vader. Hun moeder is bij de geboorte van de drieling overleden en sindsdien is het leven zwaar. Papper verdrinkt zich in de Vloek van de zes Dochters en geeft Grace weg aan Silas Kirby in ruil voor het paard Flint. Papper weet zeker dat de vloek klopt en dat zijn leven daarom zo vreselijk is en daardoor maakt hij het leven weer vreselijk voor zijn zes dochters....


Als het mysterieuze Vollemaancircus langskomt, verdwijnt Grace plotseling. Willa gaat haar zoeken en vertrekt stiekem met paard Flint, maar de grote vraag is natuurlijk: zal ze Grace vinden?


Hier start een ontzettend spannend, eng, mooi avontuur waar je soms kippenvel van krijgt. Die kippenvel komt door de prachtige en heldere beschrijvingen van de spookachtige omgeving en de hoop die je als lezer hebt dat het allemaal goed komt. Maar of het goed komt, moet je zelf gaan ontdekken.


Een aanrader voor kinderen die houden van verhalen over vroegere tijden, die houden van spanning en voor kinderen die wel een beetje van griezelen en tovenarij houden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page