top of page

De zweetvoetenman van Annet Huizing


Dit prachtige non-fictieboek boek vertelt je alles over wat wel en niet goed is... Aan de hand van bekende en onbekende zaken ontdek je hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Ook kom je erachter dat voor het oog eenvoudige zaken bij nader inzien toch meer haken en ogen hebben. Kortom: een wijze les in hoe je je moet gedragen. Alleen het boek open slaan is al een verademing! Een boek dat elke bovenbouwklas in de kast moet hebben



De 23 hoofdstukken die starten vanuit een vraag bestaan uit paragrafen met veel weetjes en vragen en schitterende illustraties. Ook zitten er handige schema's in waarin je kunt zien hoe het Nederlands recht werkt. En...het gaat ook over zweetvoeten...dus zeker ook veel humor!


Een boek dat in elke bovenbouwklas in de kast moet staan!! In te zetten tijdens begrijpend leeslessen. Geef de kinderen bijvoorbeeld in groepjes een vraag, laat ze eerst zelf brainstormen over het antwoord, informatie zoeken over het onderwerp, laat ze daar een poster van maken en daarna lezen maar of ze het antwoord goed hebben. Of laat ze het antwoord van de vraag zoals in het boek op een poster of iets dergelijks zetten om vervolgens te presenteren in de klas.

bottom of page