top of page

Dit boek zit vol met hersenen van Tim Kennington

Een ontzettend interessant en leerzaam boek dat vol staat met informatie over de hersenen. Die informatie is erg divers. Van algemene basiskennis over hoe groot je brein is en hoe je brein eruitziet tot breinloze beesten en opmerkelijke robots; je komt het allemaal tegen in dit boek. In zes hoofdstukken worden kinderen wegwijs gemaakt over alles wat te maken heeft met hersenen en dat hersenen zo bijzonder zijn, is na het lezen van dit boek wel duidelijk.


De onderwerpen in dit boek zijn speels weergegeven en de opbouw daarvan is helder. Je leest eerst wat onmisbare basiskennis. Vervolgens leer je alle belangrijke onderdelen van het brein kennen, waarbij voorbeelden en testjes de informatie duidelijker maken. Daarna wordt op een toegankelijke manier beschreven hoe je denkt. Dat sommige dieren hersenen hebben en andere dieren weer niet, wordt krachtig uitgewerkt in een volgend hoofdstuk. In tijden van robots en AI is het fijn dat er ook een hoofdstuk volgt waarin uitgelegd wordt dat robots het niet halen bij menselijke hersenen, maar wel steeds beter worden. Als laatste hoofdstuk vind je informatie over het brein vroeger, nu én dat van de toekomst.


Doordat de informatie kort en bondig is weergegeven en goed uitgelegd wordt, krijg je als lezer een goed algemeen beeld. Daarnaast word je regelmatig aangesproken, staan er leuke testjes in en barst het boek van de kleuren en vele illustraties. Soms misschien wat druk, maar door de speelse vormgeving wel passend bij de doelgroep. De voorbeelden die worden gegeven sluiten goed aan bij wat de meeste kinderen vanaf 10 jaar kennen of kunnen. Ideaal om te lezen als je meer wilt weten over je brein of als je in de klas aan thema's als het lichaam, het brein of robots werkt.

Schrijver: Tim Kennington

Illustrator: Josy Bloggs en Liza Kay

Vertaler: Textcase Deventer

Jaar: 2021

Genre: non-fictie

Leeftijd: 10+

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page