top of page

Een mooie dag om in een boom te klimmen van Jaco Jacobs


Een mooi, niet al te ingewikkeld en grappig verhaal met een diepere laag: gezien willen worden. Niet voor niets heeft dit boek recent een Vlag en Wimpel griffel gekregen!


Marnus voelt zich onzichtbaar. Wat wil je ook met een grote broer, die meisjes zoenles geeft en een jonger broertje dat overal in handelt en daar veel geld voor vraagt. Als er plotseling een meisje voor de deur staat dat niet geïnteresseerd is in zijn broers en vraagt aan Marnus of hij haar petitie wil tekenen, houdt hij de boot af. Uiteindelijk haalt het meisje, Leila, hem over en gaat hij met haar mee om te zien voor welk goed doel hij de petitie moet tekenen. Het blijkt om een unieke boom te gaan, in het park vlakbij zijn huis; een boom die gekapt gaat worden, wat Leila wil voorkomen. ‘De Boom In Het Midden Van Het Heelal’, noemt Leila hem. Als ze bij de boom staan en er gemeentemannen verschijnen om de boom te kappen wil Leila de petitie aanbieden. Helaas zonder succes. Leila klimt uit frustratie de boom in. Marnus klimt, zonder dat hij het eigenlijk goed beseft, haar achterna en dan begint hun avontuur in de boom, compleet met een grappige lieve oom John, mevrouw Merriman en haar hondjes, studenten, journalisten en anderen...


Geestig geschreven en makkelijk leesbaar met korte hoofdstukken. Je kunt ook redelijk makkelijk achterhalen dat iedereen die een rol speelt in dit boek op de een of andere manier gezien wil worden. Iedereen is anders en maakt andere keuzes om gezien te worden én komt (op zijn of haar manier) voor zichzelf op. Mooi vormgegeven doordat elk hoofdstuk begint met een illustratie van Leila en Marnus in de boom.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page