top of page

Een panda voor mijn verjaardag van Sarah Horne


In het begin van het boek maak je kennis met Panda Puck. Zij wil heel graag een familie om bij te wonen. Alleen zijn vindt ze niet fijn. Gelukkig heeft ze de dvd's van Mary Poppins, die vrolijken haar altijd op.

We maken daarna kennis met Chris. Hij krijgt voor zijn verjaardag een envelop met daarin een papier met een panda erop en de mededeling dat Chris panda Puck heeft geadopteerd. Dit is niet wat hij wil en hij stuurt een boze mail met al zijn frustraties naar het mailadres dat op het papier staat: het mailadres van Panda Puck. De volgende dag staat pratende Panda Puck ineens voor de deur van Chris. Dat levert een flauwte bij Chris' moeder en een hysterisch zusje Tash op. De komst van Puck zorgt voor vreemde, bijzondere, grappige en mooie gebeurtenissen: glurende buren, een verdwenen vader en nog veel meer... De diverse mensen die Puck de Panda ontmoeten, vinden het raar dat ze praat. Het lijkt daardoor nog meer een realistisch verhaal, terwijl dat natuurlijk niet zo is. Heel origineel uitgewerkt. Het verhaal lijkt ook wel een diepere laag te hebben, omdat de vader van Chris en Tash na een heftige ruzie tussen moeder en vader verdwijnt en wie is er dan om je op te vrolijken: knuffelbeest en superzachte Puck de Panda. En juist dat knuffelen zorgt ervoor dat Chris eindelijk los komt van zijn woede en onbegrip. Uiteindelijk is het juist geen zwaar verhaal, maar eerder grappig en heerlijk vermakelijk.

De schrijver heeft vast iets met Mary Poppins, want die naam komt best vaak voor. Toch zal niet elk kind Mary Poppins kennen, maar door de illustraties en de stukjes uit de liedjes wordt wel duidelijk wie ze is. Die illustraties zijn erg mooi en grappig én ze vullen het verhaal goed aan! Na het lezen van het verhaal, zouden lezers zeker ook wel een panda voor de verjaardag willen! Want wie wil er nou niet zo'n pratende pandavriend die je knuffelt, super zacht is en alles wil doen om je te helpen?!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page