top of page

Gelukkig en blij van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden


Een nieuwe originele, prachtige gedichtenbundel van het gouden duo Edward van de Vendel en Martijn van der Linden met zo'n 50 gedichten. Dit duo heeft al eerder de succesvolle gedichtenbundel Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt gemaakt. Een gouden duo, want de afwisseling en het samenspel tussen illustraties is magistraal.


Het kan niet anders dan dat de lezer blij zal worden van een of meerdere of zelfs alle gedichten in deze bundel. Het ene gedicht straalt van geluk, het andere is hilarisch. Voor ieder wat wils; voor jong en oud. Voor ieder wijze lessen over elkaar accepteren, de ene les wat zwaarder; de andere les heel luchtig.


Veel gedichten in deze bundel hangen met elkaar samen en hoe verder je komt in de bundel of hoe vaker je erdoorheen bladert en geniet, hoe meer je ontdekt. De opbouw van deze bundel kan zeker ijzersterk genoemd worden. Zo ontdek je steeds weer nieuwe dingen die te maken hebben met eerder gelezen gedichten en bekeken illustraties. In deze gedichten kruip je in de huid van de bewoners van een herstelboerderij: ezels, biggen, poezen en schildpadden, maar ook konijnen, een overleden koe, een tuinkabouter, een madelief en een terugkerende trekker. Hannes en Hassan krijgen de eer doordat er maar liefst zeven gedichten in deze bundel over deze katten gaan die elkaar niet uit kunnen staan, maar eigenlijk ook niet zonder elkaar kunnen.

Edward van de Vendel is eigenlijk gewoon een woordkunstenaar. Hij kan magisch en beeldend schrijven, waarbij hij voortreffelijk speelt met woorden en klanken om de lezer zo in het gedicht te zuigen. Daarbij maken de illustraties van Martijn van der Linden het af. Illustraties die soms haast levensecht en net foto's zijn, terwijl andere illustraties juist echte tekeningen en zeker geen foto's zijn.


Vooral het gedicht mensen is mooi, omdat hier een krachtige metafoor in lijkt te zitten. En neem dan het een-na-laatste gedicht dieren, dat aanspreekt vanwege hoop die dieren geven.


Een bundel meest geschikt vanaf 10 jaar en zeker aan te bevelen aan jong en oud.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page