top of page

Gespot- Jack & Twitch en de jacht op de lammergier van MG Leonard


Misschien ken je het boek Twitch al van MG Leonard en vond je dat een prachtig boek. Dan vind je dit ook een erg mooi boek. Dit vervolg op Twitch gaat weer over dezelfde kinderen die een nieuw spannend avontuur beleven, hoewel de rol van Twitch minimaal is in dit boek, terwijl anders doet vermoeden. In dit boek is Jack de hoofdpersoon en dat is even wennen.


Jack ontdekt dat er vreemde dingen plaatsvinden in het Avebos: katten worden beschoten en lady M is geheimzinnige dingen van plan. Zouden die plannen van lady M. te maken hebben met de komst van een bijzondere vogel, de lammergier? Jack zet alles op alles om de daders op te speuren en de lammergier te beschermen. Hij krijgt gelukkig hulp van zijn vrienden Ava en Theo; Twitch is te druk met het spotten van de lammergier en heeft geen tijd om hem te helpen de zaken op te lossen.


De liefde voor de natuur is echt schitterend uitgewerkt. Niet alleen vogels staan centraal, maar ook de omgeving zelf krijgt veel aandacht. Met gedetailleerde omschrijvingen waan je je in het Avebos.


Heel af en toe gaan de overgangen tussen handelingen wat abrupt. Sommige handelingen moest ik een paar nalezen. Dat maakt dit boek voor een nauwkeurige lezer misschien iets minder prettig, maar het verhaal is daarentegen oersterk.


Wel vraag ik me af waarom er gekozen is voor 'Jack & Twitch' in de ondertitel, aangezien Twitch in dit boek een minimale rol speelt. Het verhaal draait dit keer helemaal om Jack. De band tussen Jack en Twitch is wel belangrijk en die wordt regelmatig sterk uitgewerkt.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page