top of page

Gevangen op de magische zolder van James Nicol


Een spannend, avontuurlijk verhaal over familiebanden, samenwerken en magie, dat je meteen vanaf de eerste bladzijde het boek in zuigt. De magie van dit boek lijkt sterk...


Het verhaal gaat over Luca, hij is hoofdpersoon in dit boek. De manier waarop je hem leert kennen, zorgt ervoor dat je hem direct in je hart sluit. Hij woont met zijn oma en hun wollaard (dat doet denken aan een luiaard) boven de winkel: Danelli & Co. Kleermakers & Spreukwevers. Als plotseling zijn best strenge oom Bertie, de lieve, zorgzame tante Lucie en stille nicht Connie voor de deur staan, hoort Luca dat de winkel in financiële problemen zit, wat mede lijkt te komen door de grote concurrent die alle kleermaakwinkels over wil nemen. Als er dan ook nog eens allerlei klanten met klachten over hun kleding naar de winkel komen, krijgt Luca de schuld. Hij wordt verbannen naar zolder. Daar ontdekt hij iets bijzonders: een herinneringsspreuk waar hij een vreemde wereld mee in kan stappen. De wijze waarop je in deze andere wereld stapt, is mooi en toegankelijk beschreven. Als Connie en Luca dan ook nog eens allemaal list en bedrog ontdekken bij de concurrent van hun winkel, zetten ze alles op alles om de winkel te redden.


De titel doet vermoeden dat het boek draait om iets wat of iemand die gevangen zit op een zolder en dat daar het boek over gaat. Gevangen is eigenlijk een te groot woord. Luca wordt verbannen naar zolder om daar overdag de boel op te ruimen, maar slaapt gewoon in z'n eigen bed, in zijn kamer. Maar aan de andere kant, vallen alle puzzelstukjes op z'n plaats door de verbanning naar zolder. Als Luca daar niet de hele dag zou moeten zitten, zou het plan om de winkel te redden niet zo ingenieus zijn.


Een heerlijk boek om je in mee te laten voeren door de uitgebreide beschrijvingen én de spannende, mysterieuze gebeurtenissen. Vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9 die houden van andere werelden, magie en wat spanning.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page