top of page

Goede dieven van Katherine Rundell


Een spannend, avontuurlijk verhaal over de vier tieners: Vita, Silk, Arkady en Samuel. Ze ontmoeten elkaar in Manhattan, net nadat Vita tijdelijk met haar moeder bij haar opa is gaan wonen. Opa had vroeger een kasteel, maar is daar na de dood van oma door een vreselijke man, Victor Sorrotone, helaas uitgezet. Opa vertelt Vita een verhaal over een halsketting met een smaragd die nog in het kasteel ligt, maar die hij niet mag ophalen. Vita ziet hoe erg haar opa het kasteel mist en besluit actie te ondernemen en stapt op Sorrotone af. Helaas loopt dat bezoek op niks uit. Het levert alleen de eerste ontmoeting met Silk op. Silk kan onmerkbaar zakken rollen en is een kei in het openen van gesloten deuren. Dat kan Vita wel gebruiken, alleen wil Silk niet helpen; ze helpt liever alleen. Toch krijgt Vita uiteindelijk hulp van haar. Ze ontmoet Arkady, een jongen die heel goed kan communiceren met dieren. Arkady wil haar helpen en betrekt zijn vriend Samuel erbij. Hij is acrobaat en kan vliegen. En Vita heeft van haar opa ook iets unieks geleerd: ze gooit stenen, en niet zomaar in het wilde weg.


"Als iemand had toegekeken, had die misschien gezien dat elke steen exact het wiskundige midden van de deur raakte, maar er was niemand die keek en Vita zelf had er nauwelijks erg in.”


Samen gaan ze naar het kasteel en zetten alles op alles om de smaragd te vinden. Ondanks al hun diverse talenten, is het geen makkelijke opgave. Een spannend avontuur dat anders loopt dan gedacht.


Een boek dat moeilijk weg te leggen is. Je wilt weten of het Vita gaat lukken de smaragd te vinden zodat ze opa weer kan opvrolijken.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page