top of page

Grimwoud van Nadia ShireenEen verhaal met veel humor, gekke gebeurtenissen, grappige illustraties en veel toegankelijke woordspelingen.


De vossen Nikkie en Ted leven in de Grote stad. Strenge zus Nikkie past goed op haar ondernemende broertje Ted, maar als Ted per ongeluk op zoek gaat naar een lekkere hotdog en de staart van Prinses Poekie eraf bijt, slaan Nikkie en Ted op de vlucht, want Prinses Poekie neemt wraak. Nikkie en Ted vluchten de natuur in en komen in het wel erg bijzondere Grimwoud terecht. Hier beleven ze allerlei gekke avonturen. Van boombonkende eekhoorns tot een gekke vogel die bizarre dingen steelt en verstopt. Als dan ook nog Prinses Poekie de vossen op het spoor is, wordt het verhaal nog gekker en spannender.


Heel leuk zijn de apart toegevoegde stukjes tekst van Erik Dynamiet. Hij is een pissebed en vertelt het verhaal, of voorziet het verhaal van grappig commentaar dat je aan het denken zet of je gewoon even bij de les houdt.


Het verhaal is heel fijn geschreven, waarbij de lezer regelmatig in de tekst of apart wordt aangesproken. Dat zal kinderen betrokken houden. Af en toe zijn bepaalde gebeurtenissen wat kort uitgewerkt en niet helemaal te volgen, maar dat maakt voor het verhaal niet veel uit. De geestige, mooie illustraties maken het verhaal helemaal af!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page