top of page

Help! Een verrassing! van Miriam Bos


Een mooi verrassend heerlijk voorleesboek.


August de Vos houdt van rustige dingen zoals lezen en tekenen. Duidelijk is dat hij een introverte vos is. Zijn vriendin Suusje Eekhoorn houdt daarentegen wel van wilde dingen, zoals rennen en springen. Als Suusje vertelt dat ze een verrassing heeft voor August, maakt August zich zorgen. Welke verrassing heeft Suusje voor hem? Zal hij deze verrassing wel leuk vinden?


Zo leuk dat zo’n simpel onderwerp op zo’n herkenbare manier wordt uitgewerkt. Want hoe vaak hebben kleuters wel niet dat ze nieuwsgierig zijn naar wat de verrassing is. Als het maar niet dit is, of als het maar niet dat is…!

De sfeervolle illustraties van de belevenissen van August de Vos en Suusje de Eekhoorn zijn heel dromerig en mooi. Er valt veel te zien. De ene plaat is drukker dan de andere. Perfect passend bij het verhaal.


Dit boek leent zich goed voor gesprekken over onverwachte dingen of dingen waar je juist op hoopt of gesprekken over vriendschap. En op wie lijken de kinderen het meest; op August of Suusje? Wat vinden kinderen een verrassing en wanneer is het leuk en wanneer niet? Is een verrassing spannend?

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page