top of page

Het boek van alle mensen, dieren en dingen van diverse auteurs


Een feestelijk boek vol geweldige korte verhalen en gedichten en schitterende illustraties.


Querido viert de 50e verjaardag van het kinderboekenfonds en vanwege dit bestaan is deze fantastische bundeling van verhalen, gedichten en illustraties uitgebracht.


Je leest er mooie grappige lieve en indrukwekkende verhalen. Het zijn onder andere de mooiste, oudere verhalen, zoals het fragment 'De raket' van Mies Bouhuys, 'Gek doen' van Miep Diekman of 'Het tuinhuisje' van Guus Kuijer. Maar natuurlijk lees je ook mooie nieuwere verhalen zoals een fragment uit 'Bob popcorn' van Maranke Rinck, of 'Don en Sjon en de vriendjes' van Catharina Valckx of 'Tess' van Anna Woltz. Het boek start met een fragment uit het voor (bijna) iedereen welbekende Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt.

Verder vind je in dit boek de meest indrukwekkende gedichten bijvoorbeeld van Hans en Monique Hagen, Joke van Leeuwen en Pim Lammers. Gedichten die uitnodigen tot een (filosofisch) gesprek en die soms gewoon heel grappig zijn.


De illustraties in dit boek zijn eigenlijk allemaal het vermelden waard, wat zijn die mooi (en gevarieerd)! Bijvoorbeeld illustraties van Fiep Westendorp, Thé Tjong-Khing, Marit Törnqvist, Marije Tolman, Martijn van der Linden, Annet Schaap, Sanne te Loo en van Noëlle Smit.


Een ideaal boek om kennis te maken met veel diverse verhalen en gedichten. Je kunt dit boek ook gebruiken om een nieuw (voor)leesboek in de klas te kiezen, samen met de klas. Lees een fragment voor en als de meeste kinderen het geweldig vinden, zoek dan het boek op (of schaf het aan) en zorg ervoor dat je het hele boek voorleest of laat lezen.


Aan alles is gedacht, want er is niet alleen een fijne inhoudsopgave met de namen van de verhalen, de auteur(s) en eventuele illustrators, maar ook een fijn uitgebreid overzicht achterin het boek. Hier lees je alles over het fragment: de titel van het boek waar het fragment uit afkomstig is, de naam van de auteur(s), het jaartal van uitgave en de naam van de illustrator. En dan het leeslint niet te vergeten: heel fijn!


Wat zal het een moeilijke keuze zijn geweest welke hoofdstukken in dit boek komen en welke titels en illustraties het beste passen in dit boek. Alles lijkt erg goed bij elkaar te passen; heel erg mooi gedaan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page