top of page

Het boompje in het bos van Yuval Zommer


In een prachtig vormgegeven en ontroerend, krachtig verhaal, laat Yuval Zommer zien dat anders zijn helemaal zo gek nog niet is. Een prentenboek dat zeker tijdens kerst, maar ook op andere momenten, tot de verbeelding spreekt.


In het bos staat een boompje, een boompje dat langzaam groeit en anders is. Hij droomt ervan om groot te worden. Het staat wat scheef en is niet zo mooi als alle bomen om hem heen. En dan wordt het kerst. Alle bomen om hem heen worden gekapt en meegenomen om 'kerstboom' te zijn, maar dit boompje blijft achter. Helemaal alleen en helemaal niet mooi. Maar gelukkig blijkt dat er toch nog een soort van samen zijn is, want er zijn nog altijd de dieren die hem wel mooi vinden en mooier maken.


De illustraties zijn krachtig en bevatten veel details. Je wordt echt het bos en de wereld van het boompje ingezogen, in alle seizoenen. Daarnaast zijn dieren prachtig weergegeven. Het kleurgebruik past ook perfect bij de seizoenen. Eigenlijk vertellen de illustraties al wel het hele verhaal. De weinige tekst erbij, zal de voorlezer helpen een mooi afgerond verhaal te kunnen vertellen.


Dit is een verhaal dat gebruikt kan worden om het te hebben over onder andere anders zijn, je eigen talenten, de natuur en kerst, met bijbehorende tradities.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page