top of page

Het geheim van Beukensteyn van Hannah Kraan en Henrike van Engelenburg


Wat een verrassend fantasierijk verhaal! Floor en haar broer Daan ontdekken als ze in de boom zitten te kijken dat kasteel Beukensteyn ineens verandert. De bewoner van het kasteel, baron Freek legt hen later uit dat het heden en het verleden soms naast elkaar leven. Dat verklaart ook alle vreemde geluiden en alle vreemde gebeurtenissen in het kasteel. Maar baron Freek heeft een groter probleem: een geldprobleem. Hij moet op korte termijn aan veel geld komen anders wordt het kasteel een hotel of een pretpark. Daar gaan Daan en Floor samen met de mensen uit het verleden die in het huis wonen wat aan doen.


Een originele manier hoe de verbinding tussen familieleden in het nu en in het verleden wordt geschetst. Want dat is het verhaal in dit boek. Het heden en het verleden worden met elkaar verbonden op een pakkende en interessante manier.


De qr-codes zijn een leuke toevoeging. Die fragmenten geven een nog beter beeld. Toch, denk ik dat de meeste kinderen dit verhaal gewoon door willen lezen en niet tussendoor alle informatie over de personages op de afgebeelde schilderijen willen horen.


Knap hoe Henrike van Engelenburg het manuscript van Hanna Kraan van 30 jaar geleden heeft veranderd naar de tijd van nu.


Lastige woorden, zoals subsidie, worden op een leuke manier uitgelegd en de illustraties maken het geheel erg aantrekkelijk.

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page