top of page

Het Kabouterboek van Loes Riphagen


In dit prachtige, sfeervolle kabouterboek krijg je een mooi inkijkje in het leven van kabouters. Kabouter Kik neemt je mee en vertelt de lezer alledaagse dingen, maar vooral alle leuke ins en outs. Het is dan ook zeker geen gewoon prentenboek.


Uiteraard stelt Kik eerst zichzelf en de rest van de familie voor. Vervolgens krijg je een inkijkje in het huis van Kik, zie je welke kleding deze kabouter draagt en lees je wat de huisbeesten doen. Maar je leest ook over wat kabouters doen (verzamelen, knutselen, met dieren praten in gebarentaal) en mag je met Kik mee naar school. En dit is nog niet alles; ook de simpele doodgewone dingen zoals eten, gezondheid en naar bed gaan komen voorbij.


Zo'n boek als dit valt of staat met de illustraties. En die zijn wondermooi! Paginagrote illustraties worden afgewisseld met kleine illustraties voorzien van kleine stukjes tekst. Er valt ontzettend veel te zien in de vele illustraties. Eigenlijk moet je vooral ook kijken naar de kleinere verhaaltjes van de dieren in dit boek. Tip is dan ook om echt de tijd te nemen om dit boek samen te lezen. Echt een boek dat, als je echt even de tijd neemt, zorgt voor leesplezier!

Er staat ook nog een leuke knutseltip in. Zo zou je kunnen proberen volgens het afgebeelde stappenplan een kaboutermuts te maken.


Net als in Kom mee Kees zitten ook in dit boek weer kleine verwijzingen naar Coco, de ene keer subtiel en de andere keer minder subtiel. Heel leuk die extra toevoegingen om te zien. De kleine extraatjes zoals het rode leeslint en de rode stoffen rug van het boek maken het boek extra aantrekkelijk.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page