top of page

Het lied van de vreemdeling van Linda Dielemans

Linda Dielemans is archeologe en schrijft boeken over de geschiedenis en vooral over mensen in de prehistorie. Dit is haar vijfde boek.


Wat heel fijn voor de lezer is, is dat achterin het boek een stukje geschiedenis uitgelegd wordt door de auteur. Zo kom je alles te weten over hoe twee mensensoorten elkaar echt(!) ooit hebben ontmoet en samen kinderen hebben gekregen. Gek genoeg valt dat te herleiden uit het DNA van alle moderne mensen: één tot vier procent van al dat DNA is Neanderthaler-DNA.


Het boek gaat over het Neanderthalermeisje Une en homo sapiens jongen Nano die met hun stammen rondtrekken en elkaar ontmoeten na een gruwelijke gebeurtenis. De stammen zijn anders, hebben andere gebruiken, maar lijken ook zeker op elkaar. Je gaat mee op reis met Une en Nano. Door het hele boek is de sterke band tussen Une en Nano voelbaar. De gebeurtenissen lijken steeds wat erger te worden, van het afsnijden van een pink tot een hevige vulkaanuitbarsting... Je stapt terug de tijd in: 41.000 jaar geleden.


Prachtig opgebouwd boek, waarin emoties goed in te voelen zijn. Eigenlijk past dit onderwerp altijd. Denk aan verschillende culturen die samen moeten leven, verschillende talen die naast elkaar leven en aan religieuze gebruiken.


En als je van wat bloederige scenes houdt, kun je dit boek prima lezen (en als je er niet van houdt ook natuurlijk...)!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page