top of page

Het mysterieuze verhaal van de tentakeljongen van Richard Pickard


Een fantasierijk avontuurlijk verhaal over vriendschap, liefde, familie en doorzettingsvermogen.


Marina Meerval vertelt de spannendste en meest fantasierijke verhalen aan wie het maar wil horen. Ze vertelt liever verhalen dan dat ze op school alles leert over alle vissen die er zijn. Maar pech voor Marina, want ze groeit op in een echt vissersdorp, namelijk Aaldijk. Ze woont er samen met haar moeder, haar vader is al jaren spoorloos verdwenen. Als Marina op een dag een lichtje op zee ziet in het hutje op de oude verlaten pier, ontmoet ze Willem. Een jongen met geen huid, maar een mantel van parelmoeren schubben met twee krabbenscharen als handen en acht glibberige tentakels. Met zijn ontmoeting start het mysterie: wie is hij, wat doet hij hier en wie is de mysterieuze man die hem als baby vond en in het geheim groot bracht? En waarom is dorpsbewoner Harrie Voorn als enige in het dorp niet gediend van deze vreemde indringer? En waar is de vader van Marina, Menno Meerval?


Dit boek is echt een aanrader voor kinderen die graag lezen over mysteries, avonturen, verhalen (vertellen) en vreemde wezens. Het is een boeiend vlot geschreven spannend boek met best bijzondere niet voorspelbare gebeurtenissen.

Wat heel leuk is: alle inwoners hebben namen die iets met vissen of water te maken hebben, wat het bij uitstek een grappig maar ook leerzaam boek maakt (je leert de vissenwereld kennen!). Namen zijn bijvoorbeeld: Wendy Witvis, Ziggy Zalm, Kirsten Karper, Harrie Voorn en Michiel Onderstroom. En misschien nog wel leuker zijn de uitdrukkingen in dit boek, zoals 'En kroost mag weten', 'Gloeiende guppy's' en 'Waar heb je in vinvisnaam...."

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page