top of page

Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino's van Guido van Genechten


Een kip, of liever een 'gallus gallus domesticus', neemt de lezers mee op ontdekkingstocht. Je stapt de wondere wereld van de dino's in die heel heel lang geleden leefden. Aan de hand van een familiealbum ontmoet je op elke bladzijde een nieuwe dinosaurus. Zo ontmoet je eigenlijk de meest bekende dino-soorten, waarvonder de T-rex en de Diplodocus. Een specifiek kenmerk van elke dino wordt mooi uitgelicht door de tekst en de illustraties; een mooi samenspel.


Wat dit boek aantrekkelijk maakt, is dat de bijzondere kip die de rondleiding geeft, op elke dino lijkt. Een kritische gallus gallus domesticus die niet op haar mondje is gevallen. Daarbij zitten er leuke grappige details in de illustraties, waardoor de kinderen aan wie je dit voorleest, zeker meer dan één keer zullen lachen.


Een erg informatief boek, dat niet zo aanvoelt, vanwege de vormgeving en de geestige kip. Toch zit het boordevol met feitjes en boeiende informatie over dino's. Een ideaal boek om jonge kinderen iets over heel lang geleden te vertellen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page