top of page

Hou je vast! van Selma Noort


Het boek start met 'wie zijn wij', waarin aan de hand van een illustratie en een een paar zinnetjes de personages worden beschreven. Zo weet je meteen wie je in het boek tegenkomt.


Fee wil net als de kat hoog in de boom zitten. Ze besluit in de boom te klimmen, maar durft dan niet meer naar beneden. Klasgenootje Skip weet niet wat hij moet doen als Fee niet meer naar beneden durft. Hij gaat hulp halen en vindt grote en zware buurjongen Tijl. Als Tijl helpt, komt ook hij vast te zitten in de boom. Dan komt juf eraan. Zal juf Tijl en Fee kunnen helpen?


Lekker vlot geschreven boek voor beginnende lezers met tien verhaaltjes die bestaan uit korte zinnetjes, geen hoofdletters en bijna alleen maar woorden die uit één lettergreep bestaan. Ideaal om het leesplezier te bevorderen. Sowieso zorgt samen lezen voor plezier, want in dit boek is het de bedoeling dat je samen leest en de rollen verdeelt. Hoe dat precies moet staat voorin in het boek bij 'hoe lees je dit boek'. Het is voor kinderen in groep 3 een goed zelf te lezen boek maar dan wel samen met je vriendje, vriendinnetje of klasgenootje. Door de vrolijke illustraties zal dit boek nog meer uitnodigen tot lezen!

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page