top of page

Hubbelbubbelprik van Yentl Schieman & Christine en de Boer


'Hubbeldiebubbeldiebubbeldiedoe!'


Wie wil dat nou niet? Een ruimtebed dat landt op een planeet vol overheerlijk eten en drinken! Dat overkomt Ko nadat hij voor straf zonder eten naar bed moet. Hij wilde namelijk stiekem de hubbelbubbelprikfles pakken en hij knipt een stukje haar af van zijn vader. Niet zo handig en eigenlijk gewoon heel stout. Hij zit op zijn bed en wil heel graag dat zijn bed een ruimtebed was, maar dan gebeurt er iets magisch. Voordat hij het goed en wel beseft, zweeft op zijn bed met zijn knuffels naar een planeet: de planeet voor stoute kinderen. Want wat blijkt? Er zijn veel meer kinderen die op deze planeet zweven die allemaal op hun eigen bijzondere bedden komen aanvliegen. Op deze planeet snoepen ze allerlei lekkers, zoals marsepein, peperkoek, winegums en... een megagrote hubbelbubbelprikfles. Ko ontmoet hier het meisje Sjuul en de jongen Gosse die hem wegwijs maken in deze wereld en hem meenemen op avontuur. Zal alles goed gaan? En misschien nog belangrijker: zal Ko weer thuis komen?


Als je het hele verhaal uit hebt, bubbel je zelf nog even na. Dit is een heel fijn magisch, vrolijk en avontuurlijk verhaal. Het verhaal is verdeeld over acht hoofdstukken, alle acht met grappige en soms spannende gebeurtenissen én geestige en vrolijke liedjes die te luisteren zijn via de QR-code voorin het boek. De liedjes maken de sfeer bij dit boek helemaal compleet. Niet zo gek als je weet dat Yentl en De Boer een muzikaal cabaretduo vormen.


De vlotte schrijfwijze spreekt aan en houdt je bij het verhaal. Er gebeurt veel. Soms wordt de lezer ook echt even aangesproken, waardoor je nog meer bij het verhaal betrokken wordt. Je volgt het verhaal vanuit een verteller (hoofdpersoon Ko) die zichzelf voordat het verhaal start en bijna aan het eind kenbaar maakt door zinnen als 'Mijn verhaal wordt nóg leuker' en 'en nu zou ik jullie graag willen vertellen...', maar eigenlijk is die ene keer ín het verhaal niet nodig en misschien niet geheel passend, want de rest van het verhaal lees je vanuit een ander perspectief.


De vele vrolijke illustraties van Mark Janssen geven het spetterende van het verhaal nog meer lading. Echt een feestje voor het oog. Het is Mark Janssen goed gelukt het verhaal nog meer magie te geven. De fantasie spat uit het boek. De grote illustraties geven heel wat kijkplezier door de fantasierijke details en de speels kleine illustraties zorgen voor net iets meer vrolijkheid. Net even het extra stukje fantasie dat dit boek nodig heeft om goed tot de verbeelding te kunnen spreken.


Dit spetterende, aanstekelijke, bubbelende en muzikale avontuurlijke kinderboekendebuut van Yentl en de Boer is zeer geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page