top of page

Ik ben Krik, Krik ben ik van Hannah Kraan


De verhalen 'Krik’, ‘Krik, Domper en Melle’ en ‘De tuin van Krik' zijn gebundeld in deze heerlijke vrolijke en diverse voorleesbundel voor kinderen vanaf 4 jaar. Dat levert een bundel met 38 diverse korte grappige en mooie verhalen op.


Krik is een rode eekhoorn die op zoek is naar een nieuwe boom om in te wonen. Hij belandt bij een boom in de tuin van de keizer, de keizerin en hun kinderen Petje en Staartje. In deze tuin leven ook Domper de pad (onder een steen) en Melle de merel (in de boom naast die van Krik). Samen beleven ze allerlei avonturen in de tuin. In bijna elk avontuur spelen de mensen ook een rol. Zo verplaatsen de dieren soms spullen van de mensen of ze helpen spullen zoeken voor de mensen en leggen deze op een goed zichtbare plek. Als de kinderen ervan overtuigd zijn dat de dieren hen helpen, geloven de ouders er juist niks van. Dat samenspel tussen mens en dier is een mooi aspect van dit boek.


Alle voor jonge kinderen betekenisvolle gebeurtenissen komen voorbij: paaseieren zoeken, kerst, ziek zijn, jarig zijn, Oud en Nieuw, sneeuw, ruzie en meer. Dit maakt het extra toegankelijk en leuk.

De drie dieren hebben allemaal wat grappigs en eigens. Zo wil Melle het liefst de hele dag zingen, duikelt en zingt Krik graag en dommelt de logge pad vaak als hij niks aan het bakken is of hij moppert. Bij elk verhaal staan veel lieflijke illustraties in kleur van Mies van Hout; grote en kleine waar het belangrijkste van het verhaal in terug te zien is. Er valt heel veel te zien dus.


De bundel is al wat jaren oud, maar daar merk je weinig van...

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page